söndag 14 juni 2020

Onsvallakällan till Maglebjär

Onsvallakällan till Maglebjär
Skåneleden SL3 etapp 8
14/6 2020
Så kom jag äntligen ut på en liten tur igen.
Har längtat, men inte hunnit, de senaste veckorna. Och dagen till ära var det underbart sommarväder!

Idag blev det lite bilogistik. Satte en bil vid Maglebjär vindskydd och körde den andra till Misseröd. Båda dessa platser hittas på google maps. Misseröd är 1,5 km söder om Onsvalakällan och där är det bara att ansluta till Skåneleden där den går rakt över vägen.

Mysiga stigar på många sträckor, lite grusvägar och en liten bit asfaltskat (vid Sjunnerup).

Vandring med vänner är något helt annat än att vandra ensam. Ett härligt sätt att umgås på. Småpratandes, skrattandes, fundersamma, svettiga och med hår som blivit rufsigt i vinden.
Det går inte att sticka under stol med att det är himla praktiskt också om man vill billogistika lite och inte gå en rundvandring.

Det blyga ljusgröna har nu mörknat lite i färgen och blivit mer lummigt. Jag har redan glömt hur det var innan löven slog ut. 

Det blev en varm vandring och en härlig sommardag.

Vandrade ungefär så här.
För mer info och karta, besök skaneleden.se HÄR

Längd: ca 12 km
Tid: 3 timmar
Vandringstips: ta med fika och mycket vatten varma dagar, en hel del högt gräs, ett par stättor, vid Onsvalakällan finns vindskydd, grillplats och ett utedass, hitta vandringsvänner (det är bara att fråga folk i ens närhet eller på jobbet eller gå med i någon av facebooks alla vandringsgrupper), ut och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar